Lost in Music stelt voor: De Souplesse Dancers

Zo’n 250 enthousiaste muziekliefhebbers zijn al maanden druk bezig om van Lost in Music weer een groot succes te maken. Een aantal van hen hebt u al leren kennen, anderen zullen nog voorgesteld gaan worden. Vandaag de beurt aan de Souplesse Dancers.

Modern, hiphop, breakdance

Souplesse Dancers tijdens de Lost in Music repetitiedag (Foto: Suzanne Gruijters)
Souplesse Dancers tijdens de Lost in Music repetitiedag (Foto: Suzanne Gruijters)

In de studio van Souplesse praat ik met Maike Simon en Judith Gaffert. Samen met Lieke van de Akker, Melanie Figueira Nunes, Tim Hendriks en Ria de Vocht zijn zij verantwoordelijk voor de choreografie van de dansen die de muziek bij Lost in Music visueel gaan ondersteunen. De demogroepen 1 en 2 zullen samen met de voormalige demogroep, de breakdancers en de hiphoppers het podium gaan vullen, terwijl de tienergroep in het voorprogramma actief zal zijn.

Ervaring met veel projecten

De Souplesse Dancers hebben al aan diverse projecten meegewerkt: De Proms in Boekel en Dinther, Veghel Night Live, de musical Moulin Rouge en de optredens met de big band in China. Maar Lost in Music neemt een speciale plek in. “Van alle projecten die we gedaan hebben, blijft dit één van de mooiste. Het is van hoog niveau, je hebt diverse genres en dus ook afwisselende dansen. Maar wat echt het leukste is dat je zoiets neerzet met allemaal mensen uit Erp en omgeving die je kent. En dat je optreedt voor allemaal mensen die je kent.”

Dansen op live muziek

In augustus is begonnen met de choreografie van de dansen. “Je luistert een aantal keren de muziek, dan komt er vanzelf iets in je hoofd qua beweging”, vertelt Judith, ”Er ontstaat een soort interactie.” “De dans is afhankelijk van de muziek,” vult Maike aan, “Muziek met veel dynamiek werkt het makkelijkst.” Voor zowel Maike als Judith wordt dit de vijfde Lost in Music – vermoedelijk ook de laatste – maar het gaat zeker niet vervelen. “Dansen op live muziek van een groot orkest en koor is het leukste wat er is,” vinden beide dames. “Alle kunsten komen bij elkaar: muziek, zang en dans. Er is zelfs één dans waar alle dansgroepen op het podium staan en de slagwerkgroep voor de begeleiding zorgt. Als het podium maar groot genoeg is.”