Lost in Music stelt voor: Henk Schellekens

Heel veel muzikanten en danseressen zullen meewerken aan Lost in Music 2016. Een aantal van hen zullen wij de komende weken gaan voorstellen. Vandaag de beurt aan Henk Schellekens, de dirigent van de drumband, …. sorry, de slagwerkgroep.

Volgend jaar 30 jaar dirigent

henkschellekens_small
Henk Schellekens in actie tijdens een repetitie van de slagwerkgroep.

Henk Schellekens is slagwerker in hart en nieren en al sinds 1987 dirigent van de slagwerkgroep en opleider van de slagwerkers bij harmonie OBK. Dus al bijna 30 jaar. En slagwerk zit bij de familie Schellekens in de genen want ook Henk zijn vader was slagwerker en zijn zoon Jop is al in zijn voetsporen getreden. Maar laten we nooit meer drumband zeggen, want er komt tegenwoordig echt veel meer bij kijken als je slagwerker bent. Trouwens, iedereen die optredens van de slagwerkgroep heeft gezien (zoals tijdens Lost in Music, de pronkzittingen of het Molenparkconcert) kan dat beamen.

Wij gaan weer verrassen

Voor Henk wordt het zijn vijfde Lost in Music, alle edities heeft hij dus meegemaakt. “Wij gaan het publiek weer verrassen.”, belooft Henk, “We hebben weer iets nieuws bedacht. Het wordt weer een speciale act.” En dat is de( jonge)mannen van de slagwerkgroep wel toevertrouwd. Zo hebben ze in het verleden opgetreden met het koor, zich laten inspireren door ‘Stomp’ of ‘The Blue Man Group’ of gingen op de Afrikaanse toer. Ze gooien het telkens over een andere boeg, met als doel het publiek te verrassen, te verbazen en te vermaken. Of zoals Henk zegt: “De lat ligt erg hoog.”

De kracht van Lost in Music

“Het wij gevoel. Met z’n allen iets grandioos op de planken zetten”, zo vertelt Henk, “dat is de kracht van Lost in Music. Het is ook telkens weer helemaal af en voor het publiek zeer aantrekkelijk. Als je ziet hoe snel ook nu weer de kaartverkoop is gegaan, dan mag je toch zeggen dat de voorgaande edities indruk op het publiek gemaakt hebben en dat Lost in Music een grote aantrekkingskracht heeft in de regio.”