Lost in Music stelt voor: Jan en Peter

Zo’n 250 enthousiaste muziekliefhebbers zijn al maanden druk bezig om van Lost in Music weer een groot succes te maken. Een aantal van hen hebt u al leren kennen, de laatste twee worden vandaag voorgesteld. Vandaag is het de beurt aan twee mannen die zoveel doen dat er geen goede titel voor te bedenken is: Jan van de Wijdeven en Peter Ketelaars.

Muzikant in hart en nieren

Jan van de Wijdeven en Peter Ketelaars (foto: Suzanne Gruijters)
Jan van de Wijdeven en Peter Ketelaars (foto: Suzanne Gruijters)

Geen titel? Toch wel: muzikanten in hart en nieren. Want ondanks dat zij in de afgelopen maanden vele honderden uren in de organisatie gestoken hebben, zitten beide heren aankomend weekend tijdens de uitvoeringen gewoon in het harmonieorkest, Jan met zijn tuba en Peter met de fagot. Want ze zijn toch meer muzikant dan organisator. En ze zitten er niet alleen gewoon, maar ook rustig. Want op dat moment vertrouwen ze volledig op Carlo Bergmans (productie) die samen met Ria de Vocht (podiumregie) er voor zorgt dat op het podium alles in goed banen geleid wordt.

Een goed arrangement

Het wordt de vijfde Lost in Music waar ze gezamenlijk de schouders onder zetten en ze hebben ook hun eigen taken. “Nadat de solisten bekend zijn, gaan we over het programma nadenken en als dat er is, dan begint voor Peter het grote werk.” vertelt Jan, “Dan gaat hij op zoek naar kwalitatief goede arrangementen voor het harmonieorkest. En dat is heel veel werk. Peter zoekt in alle hoeken van de muzikale wereld naar een geschikt arrangement en als dat niet te vinden is, dan laten we het maken.” Ook voor deze editie van Lost in Music zijn speciale arrangementen gemaakt, onder andere door Sef Pijpers, de dirigent van het orkest.

Drie avonden volle zaal

“De taken van Jan zijn divers,” zegt Peter, “maar coördinator is misschien wel de meest passende titel. Hij bewaakt de grote lijnen, maar houdt ook de details in de gaten.” En dat al voor de vijfde keer. Voorafgaand aan de eerste editie bestond de angst dat de zaal niet vol zou komen,die angst is er niet meer. Nu zijn de drie avonden nagenoeg uitverkocht. “De eerste keer hebben we een standaard neergezet,” zegt Peter, “en mensen verwachten nu weer minstens hetzelfde niveau.” “En dat geven we ze ook,” vult Jan aan,

“want we hebben een heel mooi gevarieerd programma dat wordt uitgevoerd door artiesten uit Erp en nabije omgeving. Waaronder heel veel jonge mensen. Het gaan drie fantastische avonden worden.”