Lost in Music stelt voor: Ollie Christiaans

Vandaag de beurt aan de DJ die het harmonieorkest bij een aantal nummers zal ondersteunen: Olivier Christiaans, beter bekend als Ollie.

Loud’ ’n Bright

Ollie Christiaans is al een aantal jaren actief als DJ, de laatste drie jaar werkt hij samen met Mouhriz en treden ze op onder de naam Loud’ ’n Bright. “Vroeger had een DJ LP’s en CD’s koffers nodig, tegenwoordig een USB.”, vertelt Ollie in zijn studio, die bestaat uit een werktafel, een computer, een digitale synthesizer, een groot beeldscherm en een paar luidsprekers. “Hier maak en download ik de tracks die ik meeneem op een USB stick, die we vervolgen op de plek waar we draaien gaan inmixen“ Zo werkt een DJ dus tegenwoordig.

Nieuwe moeilijke woorden

Ollie Christiaans aan het werk in zijn studio
Ollie Christiaans aan het werk in zijn studio

De traditionele muziek kent van oudsher moeilijke woorden Iedereen die muziek gemaakt heeft is bekend met termen als: pianissimo, mezzoforte, terts, staccato, partituur, majeur, etc.
Maar de hedendaagse DJ heeft geheel nieuwe termen aan de muziek toegevoegd, want Ollie
vertelde: “Ik weet het aantal bpm’s en dan krijg ik een midifile die ik dan helemaal moet cutten om het te kunnen editen en toevoegen met allerlei samples zoals claps of hihats kicks en dan heb ik VSTi’s waar ik geluiden mee kan maken en VSTfx voor effecten” Het is duidelijk, met de komst van een DJ wordt er weer een heel arsenaal aan moeilijke woorden toegevoegd aan Lost in Music.

Armin van Buuren

Het is de eerste keer dat Lost in Music gebruik maakt van de kwaliteiten van een DJ. En voor de Ollie is het de eerste keer dat hij Lost in Music ziet. Voor beiden een nieuwe uitdaging. Ollie maakt voor een drietal nummers een track waar hij het harmonieorkest mee gaat ondersteunen. “Ik heb nog nooit zoiets groots gedaan, het was echt een immense klus om de muziek te bewerken.” , aldus Ollie, “Maar ik heb Armin van Buuren een keer zien optreden met een orkest en dat zag er zo gaaf uit dat ik het super vet vind om de kans krijgen om het ook een keer te doen.”