Lost in Music stelt voor: Roel Verheggen

Heel veel muzikanten en danseressen zullen meewerken aan Lost in Music 2016. Een aantal van hen zullen wij de komende weken gaan voorstellen. Roel Verheggen, dirigent van het Lost in Music koor en coach van de solisten, bijt vandaag de spits af.

Wie is Roel Verheggen?

Roel Verheggen is een 45-jarige, gedreven, enthousiaste musicus in hart en nieren die zijn hele leven al met muziek bezig is. Geboren in Lottum, waar hij op zijn zeventiende al de jeugdharmonie dirigeerde, maar woont al weer 20 jaar in Boxmeer. Is in eerste instantie afgestudeerd op dwarsfluit, heeft daarna de dirigentopleiding gedaan en is vervolgens gaan zingen. Hij heeft zich de laatste jaren toegelegd op projecten zoals Lost in Music, aan regiewerk bij theaterkoren en is onder andere ook betrokken bij The Passion in Boxmeer volgend jaar april. Tijdens zijn coaching kijkt hij niet alleen naar (zang)techniek, maar zeker ook naar podiumpresentatie en interpretatie.

Roel Verheggen in actie als coach
Roel Verheggen in actie als coach

Hoe is hij bij Lost in Music beland?

Van Sef Pijpers (dirigent van het harmonieorkest van OBK) kreeg Roel een tijd geleden een bericht met de vraag of hij zich nog steeds met vocal coaching bezig hield en dat ze in Erp op zoek waren naar zo iemand voor een muzikaal project. Roel Verheggen was nog niet eerder actief in deze regio, maar de kennismaking met Erp en de organisatie van Lost in Music beviel zeer goed en de samenwerking was een feit. En dus is hij nu niet alleen dirigent van het koor, maar ook de coach van de solisten en ensembles.

De kracht van Lost in Music

Volgens Roel Verheggen is de kracht van Lost in Music de enorme gedrevenheid van iedereen die er bij betrokken is en de diversiteit en het talent van de deelnemers: van jong tot oud, van klassiek tot pop en van musical tot rock. Maar ook is er een enorme variatie in repertoire. Er zijn heel veel mensen bij betrokken, het is een giga organisatie, maar als de verwachtingen uitkomen wordt het een enorm spektakel. Zelfs een nog groter spektakel dan de voorgaande edities.