Lost in Music stelt voor: Sef Pijpers

Vandaag de beurt aan Sef Pijpers, de dirigent van het harmonieorkest en algemeen muzikaal leider van Lost in Music.

Muziek in de genen

(foto: Suzanne Gruijters)
Sef Pijpers in actie tijdens de tweede gezamenlijke Lost in Music repetitiedag. (foto: ©Suzanne Gruijters)

Bij de in Berkel Enschot woonachtige Sef Pijpers zit muziek maken in de genen, hij komt uit een muzikaal nest. Zijn ouders hebben allebei in het Brabants Orkest gespeeld: zijn moeder als violiste en zijn vader als hoornist. Daarnaast is zijn vader ook dirigent geweest van HaFa (harmonie en fanfare) orkesten en is in die contreien wereldberoemd in heel Nederland. Zelf is Sef al 30 jaar actief als HaFa-dirigent waarvan de laatste 3 ½ jaar als muzikaal leider van het harmonieorkest OBK. Voor hem is het zijn eerste Lost in Music in Erp, hij heeft het dirigeerstokje net na de vorige editie van Lost in Music overgenomen.

Algeheel muzikaal leider

Sef heeft bij Lost in Music de algehele muzikale leiding in handen, maar het is zeker niet de eerste keer dat hij zich met een dergelijk project bezighoudt. “Wat voor mij wel nieuw is, is de lange voorbereidingstijd. Veelal is bij dergelijke Prom-concerten de voorbereidingstijd veel korter.” vertelt Sef Pijpers, “Maar dan wordt er ook gewerkt met 3 of 4 semi professionele zangers en zangeressen. Bij Lost in Music echter staan veel meer solisten op het podium, die bovendien allemaal uit de Erpse gemeenschap zelf of uit de buurdorpen komen. En dat vereist veel meer selectie en begeleiding van de zangers en zangeressen. Bovendien speelt de harmonie hier maar twee solostukken waardoor je een geheel andere balans binnen het geheel krijgt.”

Eén van de mooiste dingen

Sef Pijpers vindt Lost in Music heel speciaal. “De saamhorigheid van alles en iedereen is een krachtig element binnen het hele project. Het is super om mee te maken.” zegt Sef Pijpers, “Iedereen helpt elkaar, iedereen is er mee bezig. Er zit zo veel energie in, dat kan alleen maar een fantastisch product worden.” Om vervolgens af te sluiten met: “Dit is één van de mooiste dingen die ik ooit gedaan heb. En dat meen ik!”